show sidebar & content

Singer-Songwriter Avond @De Machinist, Rotterdam

14 mrt 2015 / in Blog, Concert Photography

Eerst een stukje over de Machinist, geplakt van de website www.demachinist.nl :
De Machinist in Delfshaven in Rotterdam is een ongedwongen ontmoetingsplek met vele mogelijkheden. Naast eten en drinken in het café-restaurant kunt u er terecht voor zaalverhuur, bijvoorbeeld voor feesten, trouwen of vergaderen.
Ook kunt u genieten van livemuziek zoals jazz en singer-songwriters, en is het elke maand weer lachen geblazen tijdens de stand-up comedy night. Daarnaast is De Machinist ook een filmhuis: twee keer per week vertonen wij films in onze filmzaal, die tevens af te huren is.
In het historische pand van De Machinist zat voorheen de Machinistenschool. De voormalige leslokalen zijn nu te huur als werkruimtes voor ondernemers. In de boekenwinkel in onze entreehal vindt u boeken van boekhandel v/h Van Gennep, evenals een selectie olijfolie en azijn en andere cadeau-artikelen.

Deze avond een drietal optredens.

Louise Hu, De zeventienjarige Nederlandse singer-songwriter Louise Hu werd beïnvloed door r&b en popmuziek. Zij was van jongs af aan bezig met muziek en het leek vanzelfsprekend voor haar om na de middelbare school te kiezen voor de muziekopleiding van het Albeda College in Rhoon. Daarnaast werkt zij aan haar eerste ep Promise.

Tim Verhaal, Als student van het Albeda College wist Rotterdammer Tim Verhaal grote indruk te maken op het publiek van De Machinist met een kort stage-optreden. Reden genoeg om hem ditmaal terug te vragen voor een volledig optreden. Zichzelf begeleidend op de piano weet Verhaal sterke songs te koppelen aan persoonlijke verhalen – waarmee hij zijn achternaam eer aandoet – gebracht met een theatrale dynamiek die in de verte soms doet denken aan Freddie Mercury (Queen) en Mathew Bellamy (Muse). Een breed scala van melodieuze pop en stekelige alternative rock klinken door in de songs van dit jonge, aanstormende talent, zoals te horen op zijn eerste ep 6 Impossible Things. Binnekort is Tim ook op tv te zien, hij is 1 van de deelnemers aan het tv-programma “de Beste Singer-Songwriter” wat vanaf maandag 20 maart te zien is op NPO3.
Lenya. Onder naam Lenya (een eerbetoon aan de legendarische Kurt Weil-vertolkster Lotte Lenya) verenigt de Rotterdamse singer/songwriter en multi-instrumentalist Julia Reinhold sfeervolle, semi-akoestische folk met rauwe alternatieve popsongs. Haar liefde voor muziek resulteert in dynamische songs en spannende harmonieën. De ep Backwood uit 2012 kreeg lovende recensies. ‘We hebben hier een gevarieerd, overtuigend werkstuk van een beloftevolle artieste, ‘ aldus Musiczine.net, terwijl webzine 3voor12 Zuid-Holland haar ‘grote kwaliteiten als songwriter en zangeres’ roemde.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,